Toebehoren

Doorkijk opschepbak

Doorkijk opschepbak

De opschepbakken voor transport en overslag van beschadiginggevoelige producten zijn geschikt voor vrijwel elk type heftruck, hefmast en verreiker. De wendbaarheid van de heftruck blijft groot door de korte aanbouw tegen het vorkenbord. Door de dubbele scharnierrichting kan de bak bij het scheppen naar achteren en bij het leegstorten naar voren worden gekipt.

Cabines

Bottler cabine

De heftruckcabine is tegenwoordig niet meer weg te denken. Mede door de steeds strengere regels van de arbodiensten. Cabines beschermen chauffeurs tegen lawaai, wind, kou, regen & stof. Bovendien voorkomt een heftruckcabine dat de chauffeur buiten de kooi zal vallen mocht de heftruck omkantelen. Bij gebruik van een cabine komt de verplichte heftruckgordel te vervallen.

Op deze foto staat een voorbeeld van een zogenaamde Bottler cabine. Omdat de standaard elektrische heftrucks te weinig zicht over de pallets bieden, moest de chauffeur vaak achteruit rijden met pallets zodat hij zag waar hij reed. Om deze reden werkte een klant van ons al met Bottler Spec trucks. Caterpillar had nog geen Bottlers in het gamma en daarom bedacht een speciale projectgroep, waar mensen van Caterpillar, Crepa en Frissen in zaten, om het chassis van een EP35KPAC met 30 cm te verhogen. Daardoor kan de chauffeur goed over de pallets van ongeveer anderhalve meter heen kijken. Deze Bottler Spec is zo’n succes dat Caterpillar het model nu in het programma heeft opgenomen.

Ergonomische stoelen

Savas columbus stoel

Hoe beter men zit, hoe productiever en geconcentreerder men kan werken. Met name vorkheftruckbestuurders weten hoe belangrijk het is om een ergonomisch correcte houding in te nemen gedurende een lange werkdag. Opdat men zich ook na een lange werkdag ontspannen en gezond voelt en er minder dagen met ziekteverzuim door rugklachten voorkomen.

IWS Pilotprotector

IWS protector Caterpillar

Per december 2002 is de werkgever wettelijk verplicht de heftruck te voorzien van een voorziening die voorkomt dat bij het kantelen van de heftruck de chauffeur bekneld raakt tussen de truck en de vloer. De IWS pilotprotector is een zijdelings geïntegreerd beugelsysteem dat aan de achterste hoofdbeschermpoot wordt gemonteerd. Dit systeem geeft de chauffeur alle bewegingsvrijheid en is makkelijk en snel te openen bij het uitstappen van de truck.

Kistenkantelaar

Kistenkantelaar

De kistenkantelaar is van een uiterst robuuste constructie en passen op vrijwel elk type heftruck, verreiker of voorlader volgens de gestandaardiseerde heftruckvorkenbordhoogtes (FEM-normen). Het kantelen geschiedt d.m.v. een dubbelwerkende cilinder voorzien van een tandheugel, welke een zwaar tandwiel aandrijft. Alle kantelaars hebben standaard een kantelslag van 180˚ en zijn linksdraaiend.

Mobile Easykey

Mobile easykey

Zo’n tiental jaren geleden kampte luchtvaart maatschappij Lufthansa met vele schades aan voertuigen, producten en gebouwen. Domnick + Muller ontwikkelde in samenwerking met Lufthansa een uniek contactloos schade detectiesysteem met als resultaat dat schades aan voertuigen en gebouwen tot wel 90% werden verminderd: Mobile Easykey.

Sentry

Column sentry

In magazijnen waar gewerkt wordt met heftrucks en/of magazijnmachines raken stellingpoten of steunpilaren snel beschadigd. Ter bescherming is er een nieuw product ontwikkeld: Sentry Column Protection. Dit nieuwe product wordt geïmporteerd uit Amerika en was daar in 1998 product van het jaar.

Klik hier voor filmfragment...

Sweepex

Sweepex veegborstel

Overal waar gewerkt wordt heeft men te maken met afval: in magazijnen, op bouwterreinen, in agrarische bedrijven, stallen en vele andere plaatsen waar vuil ligt, rekent Sweepex snel en efficiënt af met het schoonmaakprobleem. Sweepex wordt geïmporteerd uit Amerika en kent diverse uitvoeringen voor verschillende toepassingen. Ze kunnen snel worden bevestigd op o.a. heftrucks, shovels, verreikers, tractoren en andere industriële machines.
Kijk voor meer informatie onder de producten van Reinigingsmachines.

Download brochure als PDF...

Voorzetapparatuur

Voorzetapparatuur

Wij leveren en verhuren, naast bovenstaand voorzetapparatuur, diverse soorten en merken voorzetapparatuur voor al uw doeleinden. Zowel nieuw, gebruikt als gereconditioneerd incl. vakkundige montage. Diverse soorten zijn o.a. balenklem, dozenklem, pantograaf, rollenklem, reachvorken, rotator, sideshift, snelwisselsystemen, stenenklem, vatenklem, vorken, verlengvorken, vorkenklem, vorkversteller, witgoedklem.

Weegsystemen

Mobiele weegsystemen

Door een zeer breed pakket van verschillende soorten weegsystemen voor vorkheftrucks, reachtrucks, stapelaars, pallettrucks en handpallettrucks bestaat er voor vrijwel elke toepassing een weegsysteem. Naast eerder genoemde weegsystemen zijn ook stationaire weegsystemen verkrijgbaar. Hierbij kunt u denken aan palletwegers, plateau weegschalen en tafel- en telweegschalen.